• For mænd
 • Hudlæge
 • Priser
 • Book tid

Permanent hårfjerning 

Sig farvel til stikkende hårstubbe, barbering og indgroede hår.

De fleste kan relatere til, at der ikke er noget værre end stikkende hårstubbe efter en barbering. Derfor vælger nogle voksbehandlinger, hvilket på sigt resulterer i mange indgroede hår og ar omkring hårsækkende. Hvis du vil undgå en ødelagt hud og indgroede hår, skal du i gang med en hårfjernings behandling med IPL.

Er du træt af at skulle barbere dig hver dag? Vi tilbyder en simpel og effektiv løsning.

Vi anvender hos Klinik Nygaard den bedste, sikreste og mest effektive teknologi, der er udviklet til permanent hårfjerning.
Vi tør derfor at garantere dig et resultat, der reducerer din hårvækst efter hver behandling.

 • Forundersøgelse

  På behandlingsdag

 • Behandlingstid

  10-60 min

 • Bedøvelse

  Ikke nødvendigt

 • Restitutionstid

  Stort set ingen

 • Resultat

  Efter 4-7 behandlinger

Afspil video om Permanent hårfjerning video
Afspil video om Permanent hårfjerning video

Du er i trygge hænder hos os

Følg Pernille i en permanent hårfjerningsbehandling med IPL Nordlys

Se hvordan en behandling med IPL Nordlys foregår, og hør hvad Pernilles oplevelse er ved at komme hos Klinik Nygaard.

Afspil video om Følg Pernille i en behandling med permanent hårfjerning
Afspil video om Følg Pernille i en behandling med permanent hårfjerning

IPL fungerer ved, at lysenergien varmer hårsækkene op til 70 grader i få millisekunder. Varmen destruerer hårsækken.

Efter hver behandling vil der gå 2-3 uger, hvor håret skubbes ud af sin follikel og falder ud. Hår har vækstcyklusser i tre faser, og IPL maskinen kan fjerne hår i de hårsække der er i den aktive vækstfase.

Derfor er det nødvendigt med flere behandlinger. Vi anbefaler 4-7 behandlinger med 4-6 ugers interval for et godt resultat. Det er individuelt hvor mange hårsække et menneske har, og det er derfor individuelt hvor mange behandlinger der kræves.

Håret dannes i hårsækken som er lokaliseret i læderhuden, og findes ca. 1 til 5 mm under hudoverfladen. Håret består primært af et specifikt protein, keratin, såvel som lipider (fedtstof). Håret indeholder også melanin, som er pigmentet der giver håret dets naturlige farve. Hårene på kroppen er forskellige, eksempelvis er hårsækkene 1 mm dybe på overlæben og 5 mm dybe i bikini linjen. Hår har tilmed forskellige vækstfaser – antallet af synlige hår afhænger af antallet af hår i vækstfasen. Jo længere en vækstfase håret har, jo længere bliver håret. Det er derfor at hår på hovedet vokser længere, end eksempelvis hår på benene. Det er derfor også forskelligt hvor langt hår man kan har. 

Øget hårvækst kaldes hirsutisme, og kan skyldes genetik og etnicitet, men det kan også skyldes forhøjet niveau af visse hormoner, f.eks. kan PCOS/PCO, overvægt og sukkersyge betyde øget hårvækst. Både for mænd og kvinder kan det være yderst invaliderende og social hæmmende med behåring, især på synlige områder.

De fleste som er generet af uønsket hårvækst, benytter babering, epilering, sugaring, voks m.fl. som metode til hårfjernelse. Fælles for disse metoder, er bivirkninger som røde knopper, betændelse, indgroede hår, ar mm. Ved permanent hårfjerning med IPL Nordlys ødelægges alle de aktive hårsække. Det betyder at din hårvækst vil reduceres efter hver behandling.

Læs mere Læs mindre

Behandlingsforløbet

Hårfjerning før

Før behandlingen

Området der skal behandles må ikke have fået sollys ca. 30 dage før behandlingen. Brug en høj faktor solcreme, hvis det ikke kan undgås.

Du skal helst undgå at have vokset, eller trukket dine hår ud på anden måde 10 uger før din behandling, for det bedste resultat.

Du skal barbere området før hver behandling, så hårene ikke brænder oven på huden. Jo glattere du kan barbere dig, jo bedre. 

Hårfjerning under

På behandlingsdagen

Din første behandling starter med en forundersøgelse hos en af vores hudsygeplejersker med speciale i laser. Det sikres, at man er rask og der gives information behandlingen. 

Der påføres ultralydsgel på området der skal behandles, og derefter kan behandlingen begynde.

Behandlingen er stort set smertefri. Der mærkes en let prikken og stikken under behandlingen. En behandling varer typisk 10-30 min.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan huden føles varm og være en smule rød. Det fortager sig for det meste efter et par timer.

Efter cirka 14 dage, vil de hår der var fremme på din behandlingsdag begynde at falde af. Efter 4-6 uger er din næste hårvækstfase aktiv, og derfor behandler vi igen i det interval for at fjerne yderligere hår.

Du må ikke tage sol i 30 dage efter behandlingen – Hvis du opholder dig i sol, brug solcreme SPF50. 

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg have en forundersøgelse inden?

Inden din første behandling med IPL skal du have en forundersøgelse hos vores dermatologiske sygeplejerske. Forundersøgelsen kan laves samme dag som behandlingen.

Hvor mange behandlinger kræves der?
Hårvæksten vil blive reduceret betydeligt efter hver behandling. Vi anbefaler 4-7 behandlinger med 4-6 ugers interval for et godt resultat. Det er individuelt hvor mange hårsække et menneske har, og det er derfor individuelt hvor mange behandlinger der kræves. Det vil formentligt kræve vedligeholdende behandlinger i løbet af livet. Hormonelle forandringer og hårsække i dvale kan udvikle sig senere i livet.
Kan alle få Permanent Hårfjerning med IPL?
Du kan ikke blive behandlet med IPL hvis du er gravid eller ammende. Det er vigtigt at du ikke er solbrun, eller har været solbrændt 4 uger inden behandling med IPL.
Gør behandlingen ondt?
Laserbehandlingen er stort set smertefri, men nogle kan mærke lidt prikken og stikken under behandlingen.
Hvor længe skal jeg forberede mig?

Undgå sol ca. 30 dage før behandlingen. Brug en høj faktor solcreme, hvis det ikke kan undgås. Barber området grundigt før din behandling, så hårene ikke brænder oven på huden. Jo glattere du kan barbere dig, jo bedre. Undgå at have vokset, eller trukket dine hår ud på anden måde 10 uger før din behandling, for det bedste resultat.

Er permanent hårfjerning permanent?

Permanent hårfjerning kan fjerne de aktive hårsække og derfor kaldes behandlingen permanent. 

Lad dig ikke narre af de sider, der garantere dig et livslagt hårfrit resultat, hvor du aldrig skal barbere dig igen. Dette er ikke muligt at garantere med nogen typer af laser. Hormonelle forandringer samt pubertet og aldring kan påvirke kroppen til at udvikle nye hårsække, selvom vi har fjernet nogle af de gamle.

Vi kan garantere at hårvæksten vil blive reduceret betydeligt efter hver behandling. Nogle går hårfri flere år, og andre har behov for vedligeholdende behandlinger. Vi tilbyder dig den bedste teknologi indenfor hårfjerning. Kontakt os for at få mere information om hvad du kan forvente.

Hvilke metoder findes der til permanent hårfjerning?

IPL - Intense Pulse Light

IPL (Intense Pulse Light) er en meget effektiv og kraftig laser. Som navnet indikerer afgives intenst lys i pulser med høj energi. Til permanent hårfjerning filtreres lyset, så kun den ønskede bølgelængde (649nm) rammer pigmentet i hårene og afgiver energi på så kort tid, at hårsækken ødelægges uden af beskadige de omkringliggende celler. Lysenergien varmer hårsækkene op til 70 grader i få millisekunder. Det er klinisk bevist at hårsække kun kan destrueres ved at opnå en temperatur på 70 grader. Når hårsækken er ødelagt, vil hårene falde ud efter ca. 14 dage. Disse hår vil være fjernet permanent. Permanent hårfjerning med IPL må kun varetages af en ansvarlig dermatologisk sygeplejerske, der er uddannet og certificeret i permanent hårfjerning.

Diode laser

Diode Laser er ofte fællesbetegnelsen for lasermaskiner, som er udstyret med lyskilder, som hver kun afgiver én bølgelængde. Men faktisk dækker udtrykket diodelaser over 3 forskellige lyskilder: Diode, Alexandrite og Nd-YAG. Den optimale Diode Laser til hårfjerning vil være en maskine, som er udstyret med alle 3 lyskilder og som kan variere styrke og pulser alt efter hudtype og hårfarve. Diode-laser er et udemærket valg til permanent hårfjerning. Resultatet afhænger af hudlægen eller hudlægens medhjælps håndtering af maskinen. Diode laser behandlinger må kun varetages af en ansvarlig dermatologisk sygeplejerske der er uddannet og certificeret i permanent hårfjerning.

SHR laser

SHR (Super hair revomal) er en skånsom og meget mild laser. Den energipuls som afgives ved SHR er markant kortere end ved andre former for laserbehandling. Styrken af laseren kan opvarme huden til 40-45 grader. Målet er at opvarme selve hårsækken til ca. 40-45 grader og lade varmen i det omgivende væv ødelægge den. 40-45 grader er ikke nok til at ødelægge hverken celler eller hårstrå og har derfor ingen varig effekt af hårfjerning. Den lave energi er svarende til de applikatorer du kan købe i håndkøb. Laseren må grundet den lave energi lovligt benyttes af private personer, men behandlingerne sælges også på nogle klinikker. SHR behandling kan ikke sammenlignes med IPL og Diodelaser. En god tommelfinger-regel er, at hvis en laser i Danmark er kraftig nok til at fjerne hår permanent, skal behandlingen udføres af en hudlægeklinik.

Hvorfor har vi valgt IPL?
IPL NORDLYS er den bedst testede teknologi til både permanent hårfjerning, og mod karsprængninger, rødme og rosacea. 99% af alle behandlede personer oplever at blive permanent hårfri. Vi sætter en ære i, at kunne tilbyde vores kunder det bedste udstyr og dermed garantere en behandling, der reducerer hårvæksten for hver eneste behandling.

Priser for permanent hårfjerning

Spar op til 70% på dit behandlingsforløb

Betal fuld pris for dyreste område, og få 70% på alle øvrige områder.

Prisen er pr. behandling

Det er individuelt hvor mange behandlinger der kræves for et tilfredsstillende resultat, typisk mellem 4-7 behandlinger.

Permanent hårfjerning - Kvinder krop

 • Forundersøgelse
  Gratis
 • Begge armhuler
  700 DKK
 • Hals
  700 DKK
 • Omkr. brystvorter eller mellem bryster
  600 DKK
 • Bryst
  1.100 DKK
 • Navle og ned
  600 DKK
 • Mave
  1.500 DKK
 • Bikinilinje
  800 DKK
 • Bikinilinje og lår
  3.500 DKK
 • Tanga
  1.100 DKK
 • Brazil - alt for neden inkl. mellem baller
  1.500 DKK
 • Begge underben inkl. knæ
  2.200 DKK
 • Ryg
  2.000 DKK
 • Skuldre
  1.100 DKK
 • Ryg og skuldre
  2.400 DKK
 • Baller
  1.200 DKK
 • Lænd
  1.100 DKK
 • Baller og lænd
  1.800 DKK
 • Begge lår
  2.500 DKK
 • Begge baglår
  1.500 DKK
 • Begge inderlår
  1.500 DKK
 • Begge underarme
  1.100 DKK
 • Begge arme
  1.900 DKK

Permanent hårfjerning Kvinder - ansigt

 • Forundersøgelse
  Gratis
 • Kinder
  600 DKK
 • Hals
  1000 DKK
 • Fuldskæg
  1.400 DKK
 • Overlæbe
  500 DKK
 • Hage
  500 DKK
 • Nakke
  700 DKK
 • Bryn
  600 DKK
 • Hele ansigtet
  1.500 DKK

Permanent hårfjerning - Mænd

 • Forundersøgelse
  Gratis
 • Hals
  1000 DKK
 • Skægkanter kinder + hals
  1200 DKK
 • Fuldskæg
  1400 DKK
 • Ryg
  2000 DKK
 • Ryg og skuldre
  2.400 DKK
 • Bryst
  2000 DKK
 • Mave
  2000 DKK
 • Ryg + Mave + Bryst
  3200 DKK