• For mænd
 • Hudlæge
 • Priser
 • Book tid

Vaginal opstramning

En effektiv behandling med CO2 laser, der udføres af kvindelig speciallæge

Tørhed, slaphed i skeden, problemer med inkontinens eller udflåd, kan være et tabubelagt emne for mange. Det er ærgerligt, da mange kvinder er generet af disse problematikker og der kan gøres noget ved disse problemstillinger.

Mona lisa touch

Læs mere om behandling med CO2 laser, og hvad du skal forholde dig til

Vores hudlæge Lina har stor erfaring med vaginal CO2 behandling, og kan give dig rigtig gode resultater. En behandling indledes altid med en gynækologisk undersøgelse.

 • Forundersøgelse

  Kan ske samme dag som behandling

 • Behandlingstid

  Ca. 30 min

 • Bedøvelse

  Ikke nødvendigt

 • Restitutionstid

  7 dage

 • Resultat

  3 behandlinger anbefales

 • Holdbarhed

  Individuelt

Du er i trygge hænder hos os

Nogle kvinder oplever slaphed og tørhed i slimhinden i skeden. Symptomerne påvirker ofte kvindens livskvalitet og parforhold, eksempelvis ses nedsat sexlyst og nedsat evne til at opnå orgasme.

Dette kan skyldes forskellige faktorer, mangel på hormoner, aldring, fødsler, vaginal atrofi, eller efter kemo- eller stråleterapi. Heldigvis kan der gøres noget ved det. Med CO2 laserbehandling kan man genoprette slimhindens fysiologiske funktion hos patienter med østrogenmangel, og vaginal slimhindeatrofi. Vaginal CO2 laser behandling er udviklet til kvinder med vaginal tørhed, svie, ubehag eller smerte ved samleje, som er forårsaget af vaginal atrofi. Behandlingen virker opstrammende og kan anvendes mod inkontinens problemer. Behandlingen kan med fordel påbegyndes så tidligt som muligt, inden følgerne af østrogenmangel udvikler sig, og dermed forebygge lidelsen vaginal atrofi.

Som ved laserbehandling andre steder på kroppen stimulerer behandlingen overfladen og bindevævet i det behandlede område. I vaginalslimhinden bliver slimhinden tykkere, hvilket afhjælper tørhed, nedsat elasticitet og den kløe og irritation, der sædvanligvis ledsager slimhindeatrofi, som typisk opstår med alderen. På billedet længst til højre ses, hvordan slimhinden er opstrammet mere end på billedet til venstre.

Hvad kan forventes efter endt behandlingsforløb?

 • En opstramning i skedeslimhinden

 • En mere fugtig slimhinde i skeden

 • En tykkere og mere fleksibel slimhinde i skeden

 • Normal PH-værdi og bakterieflora i skeden

 • Mindre eller ingen svie og kløe i underlivet

 • Mindre ubehag ved samleje og dermed bedre livskvalitet

 • Nedsat trang til vandladning (inkontinens)

 • Nedsat risiko for urinvejsinfektioner

vaginal CO2

Behandlingsforløbet

Før behandlingen

Behandlingen starter altid med en gynækologisk undersøgelse af vores speciallæge Lina, hvor det sikres at der ikke er kontraindikationer til behandlingen. Før behandlingen skal der svares på spørgsmål omkring livskvalitet og subjektive gener, således at effekten af behandlingerne kan følges.

Der er ingen særlige forholdsregler forud for behandlingen. Behandlingen udsættes, hvis man har menstruation eller underlivsinfektion. 

På behandlingsdagen

Det er en smertefri behandling, der på en skånsom måde stimulerer slimhinden i skeden, således at den gendannes og får sine oprindelige egenskaber tilbage. Behandlingen foregår ambulant, det vil sige at du kan tage hjem lige efter behandlingen. Behandlingen gennemføres på ca. 10 minutter.

Der er ikke behov for bedøvelse. Du skal regne med, at konsultationen og behandlingen samlet tager cirka en halv time. 

Efter behandlingen

Den første uges tid efter behandlingen anbefales det at undgå tunge løft, motion og varme bade. Da behandlingen virker ved en stimulation af slimhinden, indsætter virkningen over 4-5 uger, og effekten er tiltagende efter hver behandling. Antallet af behandlinger afhænger af udgangspunktet og individuelle forhold som alder, slimhindetykkelse og baggrunden for symptomerne – men der anbefales generelt 3-4 behandlinger med 4-ugers intervaller.

 

Ofte stillede spørgsmål

Er der bivirkninger ved vaginal opstramning med CO2?

De fleste oplever ingen, eller forbigående bivirkninger i form af hævelse eller ubehag. Generne forsvinder sædvanligvis i løbet af et par dage.

Du er altid velkommen til at kontakte klinikken for yderligere spørgsmål. 

Er vaginal opstramning smertefuldt?
Nej, behandlingen er som udgangspunkt smertefri, men det afhænger af den enkeltes smertetærskel. Nogle kvinder oplever lettere ubehag, andre er helt upåvirket.
Kan alle behandles?
Alle kvinder kan behandles, men det er vigtigt at understrege, at behandlingen bedre ens symptomer, men ikke nødvendigvis kurerer tilstanden. Symptomerne bliver sædvanligvis værre med alderen, og ses oftest i forbindelse med menopausen.
Hvor længe holder resultatet?

Da behandlingen afhjælper aldersrelaterede symptomer, vil effekten aftage i takt med den fortsatte naturlige aldringsproces. Langt fleste patienter har fortsat effekt af behandlingen i mindst 1 år efter behandlingen. Vi anbefaler en vedligeholdelses behandling hvert år. 

Priser for vaginal opstramning

 • Vaginal opstramning
  5.400 DKK
 • Afblegning
  1.500 DKK